27. toukokuuta 2010

Maailman parhaat minttusuklaaruudut


Leipomisinnostuksen alkuvaiheessa sain kerran kyläillessäni ystäviemme luona ehkä maailman parhaita "mokkaruutuja". Tietysti kärtin reseptiä talon emännältä ja hän sen minulle sitten antoi. Resepti on niin hyvä, että se ansaitsee oman palstatilansa. Taikinan voi sekoittaa ihan käsipelillä, sähkövatkaimia ei tarvita. Olen muokannut reseptiä hieman omanlaisekseni lisäämällä mm. mintun makua. Lisäksi teen reseptin yleensä puolikkaana vuokaan. Nämä suklaaruudut on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Tästä reseptistä tulee pellillinen.

Kaakaoliemi
  • 2 1/2dl vettä
  • 200g margariinina
  • 4rkl kaakaojauhetta
  • 1tl suolaa
Sekoita ainekset hyvin ja kiehauta kattilassa.

Taikina
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3-4dl sokeria
  • 2tl vanilliinisokeria
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 1dl piimää/maustamatonta jogurttia tms.
  • 2 munaa
Lisää jauhoseokseen ensin kaakaoliemi, jonka jälkeen piimä/maustamaton jogurtti ja lopuksi munat. Sekoita. Paista 200 asteessa n.20 min

Kuorrutus kattilassa
  • 4rkl maitoa
  • 150g margariinia
  • 3-4 pätkis pötköä
  • 2rkl kaakaojauhetta
  • n. 500g tomusokeria
Kiehauta (varo polttamasta) margariini, pilkotut pätkikset, maito ja kaakaojauhe. Lisää lopuksi sekaan tomusokeri kokoajan sekoittaen. Kuorruta jäähtyneet suklaapalat, koristele, anna jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.

8 kommenttia:

  1. Haa, tässä taas erilainen tapa tehdä tumma piirakkapohja. Tätä täytyy testata heti! :)

    VastaaPoista
  2. Tää on aivan törkeen hyvää! Nimensä mukaisesti maailman parhaita suklaaruutuja!! Ihanan mehevä pohja. Ei mikään kuiva, niin kuin monesti mokkapaloissa on.

    VastaaPoista
  3. Minkäkokoista vuokaa olet käyttänyt?

    VastaaPoista
  4. Tämä ohje on pellilliseen. Jos puolitat niin n.20x30cm vuoka on aika passeli. :)

    VastaaPoista
  5. Blondi kysyy: Kannattaako nämä laittaa jääkaappiin, jos säilyttää seuraavaan päivään? Laitoin ja pohjasta tuli aika kuiva... Muutoin olivat kyllä i-h-a-n-i-a! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heippa! :) Jääkaappisäilytys on oikein hyvä. Pohjan ei pitäisi olla ihan kamalan kuiva, joten epäilen, että pohja on paistunut hitusen liian pitkään. Uuneissa on niin valtavasti eroja, että melkein kokeilemalla tulee paras. Meidän uusi uunikin paistaa hieman epätasaisesti mutta ahkeran käytön ja kokeilun myötä on hieman oppinut käyttämään sitäkin.

      Poista
  6. Ihana resepti! :)) Kiitos, ikinä en oo mokkaruuduista tykännyt ja nyt löyty tämmönen hyvä ja suhteellisen heleppo suklaapiirakkaohje :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan kuuloinen resepti:) Voikohan näitä pakastaa?

    VastaaPoista