29. toukokuuta 2010

KukkasiaOma kesäloman alku lähestyy ja työkavereita ajattelin muistaa taas kakkusella ja samalla polkaista lomat oikein juhlavasti käyntiin. Kesän kynnyksellä idea jonkinlaisesta kukkakakkusta on pyörinyt mielessä. Olen viime aikoina leiponut paljon punaista ja vaaleanpunaista, joten halusin tällä kertaa käyttää jotain eri värejä. Hempeä keltainen ja vihreä tuntuivat houkuttelevilta ja päädyinpä siis niihin.


Olen ostanut Confetista joitakin kukkamuotteja, joilla teen sokerimassasta kukkasia. Näihinkin kukkiin käytin muottia ja valkoista sokerimassaa. Väriä tupsuttelin pintaan ns. tomuväreillä ja käytin pientä sivellintä. Pinsettien kanssa yritin saada pikkuruisia nonparelleja osumaan kukkasien keskelle, johon olin laittanut kaupan sokerikuorrutetta cocktailtikulla ns. liimaksi. Kuvista huomaa, että kukkien reunat ovat vähän epäsiistit muoteista, mutta oppia ikä kaikki. Ensi kerralla muistan tasoitella nekin.Halusin myös tehdä muutaman liljan sokerimassasta kun en ollut niitä aiemmin tehnyt. Minulla ei ole liljamuottia, joten alku tuotti hieman päänvaivaa. Päädyin monen yrityksen kautta leikkaamaan sokerimassasta kaksi kolmesakaraista "terälehteä", jotka sitten muovailin ja asettelin päällekäin. Taisin tehdä liian ohuita, sillä nämä kuvan liljat meinasivat murentua monta kertaa kuivuttuaan. Heteet ovat joskus kiinasta ostamaani ohutta munanuudelia, joiden kärjet kastin sulaan suklaaseen. Värjäys edelleen tomuväreillä, yritin katsoa netistä oikeiden liljojen kuvia ja jäljitellä niitä. Valitettavasti liljat eivät olleet sitä kestävämpää sorttia, joten ei auta kuin alkaa uusiin liljatalkoisiin.

3 kommenttia:

 1. Nuo liljat ovat todella upeita!! Ohutkin sokerimassa kestää kuivuttuaan kunhan niiden antaa rauhassa kuivaa paikoillaan, koskematta.
  Juuri nuo ohuet lehdet tekevät liljoista mielestäni kauniita, ja tuo kaunis väritys.

  Kiitos linkityksestä, linkitän siut myös! :)

  VastaaPoista
 2. Liljasi ovat valtavan upeita!! Ihan aidon näköisiä! Taidokasta.

  VastaaPoista
 3. Siis aivan upeita liljoja, en oo IKINÄ nähny noin hienoja massasta tehtyjä, menee niin aidoista! Nyt meikä haluu kans kokeilla pitkästä aikaa. Mulla vaan menee aina hermot kun aina näyttää yhtä tökeröiltä mun tekemät :D. ps. kiva tietää että jollain muullakin raskaushormonit on hyrrännyt :D leipomisen suhteen..

  VastaaPoista