22. marraskuuta 2014

Toffeiset pekaanipähkinäcookiet

Cookies
Lasten kanssa yksi helpoimmista leivottavista on erilaiset keksit. Tänään leivoimme sitkeitä toffeella ja pekaanipähkinällä maustettuja cookieseja, ja voi pojat, nämä olivat hyviä! Painotus tosiaan sanalla "olivat", sillä kaikki on jo tuhottu. Periaatteessa taikinan voisi maustaa millä haluaa, mutta tämä sekoitus oli erityisen herkullinen. Seuraavaksi taidan kokeilla keksejä macadamiapähkinöillä ja valkosuklaalla.

Cookies

  • 150 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 pss á 85 g toffeekuutioita
  • 100 g pekaanipähkinöitä
Vaahdota sokerit ja voi. Lisää munat sekaan yksitellen ja sekoita. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita lopulta kaikki ainekset keskenään ja kääri taikina kelmuun vetäytymään. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa tai pakastimessa vähintään pari tuntia. (Vähempikin riittää, mutta pitkä tekeytyminen tietää maukkaampia keksejä)
Leikkaa pötköstä n. 2 cm paksuja viipaleita ja paista niitä pellillä keskitasolla 175 asteessa n.10 minuuttia. Yhdelle pellille mahtuu n. 9 keksiä.

Huom! Vielä ehditte osallistua edellisen postauksen arvontaan!!

Makoisaa viikonloppua!

5 kommenttia:

  1. Voi Nam! Rakastan sitkeitä ja pehmeitä pikkuleipiä ja varsinkin tuo makuyhdistelmä kuulostaa erityisen herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Mitä toffeeta oikein käytit? :)

    VastaaPoista
  3. Aah, kiitos ohjeesta, kuulostaa juuri minulle sopivilta kekseiltä!!

    VastaaPoista
  4. Nam ! Pakko koittaa noita tässä pääsiäisenä! Vesikielellä odottelen!

    VastaaPoista