Tyttäremme nimipäiviä vietettiin taannoin, ja lupasin hänelle mustikkakakun aamiaispöytään. Hyydytetty mustikka-valkosuklaakakku on varmasti jo jonkinlainen klassikko, mutta en ole itse kokeillut sitä ennen. Pidin oleellisena sitä, että siinä maistuisi sekä se mustikka, että valkosuklaa, mutta se ei saisi silti olla liian äklömakea.
Meillä lapset eivät ole kovinkaan kakkujen perään, mutta tätä hekin jopa söivät, joten resepti ei voi olla kovin pielessä!
Koristeluun käytin ihan vain pursotettua kermaa ja pensasmustikoita. Tavalliset metsämustikat ovat sen verran sotkuisia, että jos haluat siistiä jälkeä, käytä pensasmustikoita. Ohje on 24-26 cm vuokaan.
Pohja
- 200 g dominokeksejä
- 50 g voita
Mustikkatäyte
- 5 liivatetta
- 2oog mustikoita
- 1 dl vaniljakastiketta
- 1 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- pieni tilkka vettä
Valkosuklaatäyte
- 4 liivatetta
- 200 g valkosuklaata
- 1/2 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 limen kuoriraaste
- tilkka vettä
Seesteistä sunnuntaita kaikille!
Oi miten ihanan näköinen kakku! Niin kauniit värit ja ihanasti toistuu nuo palloset =). Älyherkulliseltakin vaikutta :P
VastaaPoistaTosi upea ulkonäkö! Itsekkin olen miettinyt tekeväni kakun samalla makuyhdistelmällä. Ehkäpä otan tästä vinkkiä ;)
VastaaPoistaTajuttoman hienon näköinen kakku ja varmasti myös herkullisen makuinen:)
VastaaPoistaKiitos kaunis teille. :)
VastaaPoistatodella kaunis! miten oot tehny noi kermapallot? ajattelin koittaa tätä kakkua lähipäivinä mutta kermapallot vähän epäilyttää että osaanko
VastaaPoistaMoi! Kermapallot on tehty isolla ympyrällä tyllalla. :)
Poistakiitos tiedosta:)
VastaaPoistaHeippa! Tuo koristelu on aivan älyttömän nätti. Kuin helminauhaa! Ehdottomasti kokeilen. Eikä siis kakkukaan hullummalta vaikuta :)
VastaaPoistaVarmasti oikein makoisa kakku, menee kokeiluun ehdottomasti =)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOoh kuinka kaunis kakku ja vastaus meidän itsenäisyyspäivän herkuksi :) Kiitos!
VastaaPoistaHei! Älyttömän kaunis koristelu! Ohjetta lukiessani huomasin, että mustikkatäytteen ohjeessa on yksi desi vaniljakastiketta, mutta sitä ei mainita tuossa täytteen teko-ohjeessa. Missäköhän vaiheessa se siis tulisi laittaa? :)
VastaaPoistaTää on kyllä ihan lemppari ja niin kauniskin:) oon tehny tosi monesti. Yhen virheen oon huomannu ku ohjeessa ei missään vaiheessa sanota millon vaniljakastike laitetaan...
VastaaPoistaTää on kyllä ihan lemppari ja niin kauniskin:) oon tehny tosi monesti. Yhen virheen oon huomannu ku ohjeessa ei missään vaiheessa sanota millon vaniljakastike laitetaan...
VastaaPoistaTämä näytti hyvältä ja tein. Ainoastaan kun mustikkapohjassa ei ollut kerrottu milloin vaniljakastike laitetaan, jäi se vahingossa kokonaan pois, mutta hyvä oli ilmankin!
VastaaPoistaNäyttää todella hienolta. Missä kohtaa vaniljakastike lisätään?
VastaaPoistaPitääkö vaniljakastike vaahdottaa ennen lisäämistä. Itse laitoin suoraan juoksevana ja alaosa ei hyytynyt. Mielummin jättää kokonaan pois.
VastaaPoistaMinäkin unohdin vaniljakastikkeen XD Voisko sen laittaa tuohon vaaleaan osaan jos lisäisi liivatetta. Onko joku kokeillut? En uskalla kokeilla summissa, koska puolet kakusta jo onnistui enkä ehdi tekemään uutta juhliin, jos loppu menee mönkään..
VastaaPoistaSaisikohan tuohon vaniljakastikkeeseen vastausta, minäkin sen unohdin laittaa. Mustikkatäyte ei myöskään hyytynyt, johtuiko siis vaniljakastikkeen puutteesta vai mistä? Maku toki on hyvä, ulkonanäkö ei :(
VastaaPoistaMinulle tuli ainakin aivan eri paksuiset osat, mustikkaa oli paljon enemmän kun valkosuklaakerrosta...?
VastaaPoistaMinä oon tehnyt tällä ohjeella monet kerrat ja laittanut ton vaniljakastikkeen mustikan sekaan ja sitten sauvasekoittimella sekoittanut hienoksi. :)
VastaaPoistaTuo vaniljakastike askarruttaa vielä näin 8 vuoden päästäkin, kun siihen ei suvaita vastata. Mikä sen funktio on ja missä muodossa se tulee täytteeseen?
VastaaPoista