2. kesäkuuta 2014

Pienen palomiehen syntymäpäivätToukokuun lopulla vietimme meidän kuopuksen 2-vuotis syntymäpäiviä. Poikamme on suuri paloauto-fani, ja kun aikoinaan kuukausia sitten kysyin, millaisen kakun hän haluaa, vastasi poika päättäväisesti "Pii-paa palo".
Juhlat meinasivat jäädä kokonaan pitämättä, sillä syntymäpäivän aamuna huomasimme, että vesirokko oli tullut vieraillulle. Onneksi suurimalle osalle vieraista tämä ei ollut este, ja synttärisankari oli virkeä ja kuumeton, joten näinollen pääsimme viettämään juhlia.
Koska vierasmäärä äkillisesti tippui, jätin osan suunnitellusta tarjoilusta pois, mutta siltikin ruokaa oli yllin kyllin. 
Olihan syntymäpäivillä yksi ohjelmanumerokin. Olin kuukautta aiemmin ollut yhteydessä paikalliseen VPK:hon ja tiedustellut, voisivatko he vierailla luonamme juhlapäivänä paloauton kera. Suureksi iloksemme palopäällikkö suostui tähän heti, eikä pienen miehen riemulla ollut rajaa, kun paloauto kurvasi kotitalomme pihaan.
Olen aikaisempinakin vuosina laittanut listaa tarjoilusta, jotta joku saa siittä ideoita omiin juhliinsa. Tänä vuonna tein muutaman "evään" myös gluteenittomana ja laktoosittomana, jotta kaikille vieraille olisi jotain.

Menuu oli seuraavanlainen:

 • Suklainen paloautokakku (laktoositon)
 • Marjatrifle (gluteeniton, laktoositon)
 • Suklaacookiesit
 • Kahvikehrät
 • Tonnikalapiiras
 • Purjo-pekonipiiras
 • Cashew-karpalopataleipä
 • Tomaatti-mozzarella pastasalaatti yrttiöljyn kera
 • Feta-papusalaatti (gluteeniton, laktoositon)
 • Lihapullat
Näistä uusia tulokkaita tarjoilupöydässämme oli papusalaatti ja marjatrifle ja molemmat tekivät kauppansa loistavasti. Papusalaattia olen tehnyt ihan arkiruokana kotona ja marjatrifle puolestaan oli kokeilussa ihan ensimmäistä kertaa ja pidin siittä kovasti. En suinkaan kaikkea tarjoilua valmistanut itse, vaan sain tänäkin vuonna apuja appivanhemmilta, joten kiitosta myös sinne.
Tämmöiset "hieman pienemmän" juhlat tänä vuonna. Heinäkuussa on jälleen isosiskon vuoro ja tänä vuonna ajattelinkin tehdä jotain ihan muuta, kuin yleensä... 


Kaunista kesän alkua kaikille!6 kommenttia:

 1. Vau, yksi hienoimmista kakuista kun olen nähnyt, kyllä meilläkin ois kolmevuotias ollut innoissaan :) kakusta ja palo-auton vierailusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä oli paloauton vierailu menestys. Tosin melkein jopa harmittaa, että käytin tämän "pelikortin" jo nyt, sillä totuushan on, ettei poika varmasti muista sitä isompana. Mutta onneksi on nämä kamerat keksitty! :)

   Poista
  2. Hei, ihanaa tarjottavaa! Kirjoitatko jossain vaiheessa reseptejä jostain näistä herkuista? Esim. marjatrifle.
   Kiitos mukavasta blogista!

   Poista
  3. Heippa! Marjatriflen ohjeen voisin kyllä laittaa blogiin, se oli sen verran hyvä! Mutta pitänee ensin tehdä se uudestaan, jotta saan oikein määrät ylös, tämä yksilö kun meni silleesti "lonkalta" :)

   Poista
 2. Minäkin kaipailisin marjatrifflen ohjetta.Näyttääniin herkulliselta! Usein katselenkin täältä hienoja ja herkullisia leivonnaisiasi, mutta liian harvoin niistä on ohjeita.

  VastaaPoista
 3. Samoin itsekin kaipailisin, tuo marjatriffle näyttää meinaan tosi herkulliselta ja raikkaalta! Muutenkin blogissasi on upeita ja nimenomaan raikkaita herkkuja, joita on tullut kokeiltua. Kiitos! :)

  VastaaPoista