3. maaliskuuta 2014

Rukiiset herkut InstagramissaTaisin mainita viime vuoden joulukuussa julkaistussa yhteenvedossa, että asia mistä todella, todella innostuin viime vuonna oli Instagram. Kun minulle tarjottiin Vaasan Ruispalojen 'Parhaat Palat' Instagram-kamppista, olin heti mukana. Niinpä jos menet Instagramiin ja etsit kuvia hastagillä #ruispalat, löydät sekä yllä olevat kuvat, että muiden kamppiksessa mukana olevien bloggaajien inspiroivat luomukset!

Näillä Ruispaloilla leikitellessäni oivalsin muun muassa sen asian, että lapset syövät leipänsä huomattavasti jouhevammin, kun ne ovat jossain kivassa muodossa, kuten esim. kuusena tai tähtenä. Suosikkitäytteeni ruisleivän päällä juuston lisäksi on avokado, senkin taitaa huomata kuvista. Halusin myös kokeilla (tietenkin!!) makeita juttuja Ruispaloista ja tulin siihen tulokseen, että kun rukiiseen leipään yhdistää voin ja fariinisokerin voi tulos olla suorastaan taivaallinen! Kokeilin pieniä makeita cocktailpaloja, joissa paahdoin leipää voissa ja fariinisokerissa. Väliin laitoin kardemummalla maustettuja omenalohkoja ja kermaa. Nam! Myös köyhät ritarit onnistuvat hienosti, kun munamaidon sekaan lisäsi reippaasti kardemummaa! Mutta paras kokeilu oli nämä ruismaljat. Uskoisin, että tämmöinen jälkiruoka voi olla hauska vaikkapa ulkomaalaisille illallisvieraille. 
Haluankin jakaa tämän herkullisen ja helpon ohjeen kanssanne:

Rukiinen Ruispalaherkku (4 hlö)

  • 4 kpl Vaasan Ruispaloja
  • 50 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 dl kermaa
  • 3/4 dl tomusokeria
  • 100 g mascarponejuustoa
  • tuoreita marjoja
Hienonna ruispalat hienoksi muruksi esim. blenderissä. Sulata paistinpannulla voi ja lisää sekaan sokeri. Kaada mukaan Ruispala-muru ja paahda hetki kokoajan käännelle. Nosta syrjään ja anna jäähtyä. Vatkaa kermavaahto. Notkista mascarponejuusto ja sokeri ja yhdistä sen jälkeen kerman kanssa. Lado esim. laseihin ruismurua, marjoja ja mascarpone-vaahtoa kerroksittain. Anna makustua hetki ja tarjoile.

Ja HOX!
Voitte myös itse osallitua kilpailuun Instagramissa! Ota kuva omasta parhaasta ruispalastasi ja hastagaa se #ruispalat. Näin olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa Nokia Lumia 1520 -puhelimen. Etsi myös leipäpussistasi kilpailukoodi ja tarkista parhaatpalat.fi -sivuilta, oletko voittanut Lumian tai jotain muuta kivaa!Yhteistyössä Vaasan Ruispalat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti