3. heinäkuuta 2013

Mökkikeittiössä
Olemme tänä kesänä luuhanneet ahkerasti ystäviemme nurkissa. On harvinaista, että olemme näinkin pitkään yhtä aikaa vapaalla mieheni kanssa ja pääsemme viettämään aikaa yhdessä koko perheenä. Viime viikonlopun majailimme jälleen ystäväperheen mökillä. Järvivesi oli kuin sitä kuuluisaa linnunmaitoa, aurinko  paistoi päivisin kuumasti ja illat olivat tyyniä ja rauhallisia. Suomen kesää parhaimmillaan! 
Kahden perheen muonitus vaatii yllättävän paljon aikaa ja toimenpiteitä. Mökillä oli loistava rantakeittiö ja sitä hyödynsimme ahkerasti joka päivä. Aamutorilta lähipitäjästä kävimme nappaamassa tuoreet mansikat ja muut kesäherkut. Uudet perunat pesimme järvivedellä pikkuisessa katiskassa laiturinnokassa roikkuen. Illalla paistelimme hampurilaisia ja nautiskelimme niistä riippukeinussa loikoillen ja samalla tyyntä järveä ihaillen. Jälkkäriksi teimme muurikkalettujen lisäksi Amerikan herkkuja S'moreseja. Nämä vaahtokarkeista, suklaasta ja kekseistä koostuvat suositut nuotioherkut ovat hyvin pinnalla maailmalla juuri nyt erilaisina leivontavariaatioina. Me pysyttelimme kuitenkin ihan perinteisissä (ja helpoissa) versioissa ja näitähän voi jokainen kokeilla omassa kesäkeittiössään. Näin helppoa se on:

S'mores

  • 1 pkt suklaapäällysteisiä keksejä
  • 1 pussi isoja vaahtokarkkeja
Paahda vaahtokarkkeja kuuman hiilloksen yllä (vältä savua, se värjää vaahtokarkin harmaaksi) niin, että ne alkavat selkeästi sulamaan ja saavat aavistuksen väriä pintaan. Paina kuuma vaahtokarkki kahden keksin väliin niin, että suklaapuolet ovat toisiaan vastakkain. Anna jäähtyä pienen hetken ja nauti.

Heinäkuu on juuri alkanut ja ainakin itsellä alkaa tulemaan jo pieni lomanloppumisangsti! Onhan tässä toki muutama viikko vielä aikaa ja minullahan lomat vielä jatkuvat. Mutta, kun pitää vissiin tuo mies päästää menemään takaisin töihin! Noh, jokin kesämatka täytyy vielä tehdä ja täyttäähän tuo esikoinenkin tässä kuussa jo 3 vuotta, joten on ihan mukaviakin juttuja tiedossa. Kuulemisiin!

1 kommentti:

  1. Nämä S-moresit onkin yksinkertaisia pieniä herkkuja,sopii kesään. Ja sinulla on todella kauniita kesäisiä kuvia täällä taas :)

    VastaaPoista