16. kesäkuuta 2013

Yo-kakutTouko-kesäkuun vaihteen ylioppilasjuhliin matkasivat nämä kaksi kakkua. Vaaleanpunainen sävy, liukuvärjäys ja yo-lakki olivat toivelistalla. Kakun päälle tuli vielä  ruusut, mutta ne laitoin paikoilleen vasta myöhemmin, sillä kakut olivat sen verran korkeat, etteivät olisi mahtuneet kuljetuslaatikkoihin niiden kanssa. 

Kaikki varmasti huomasivat, että kuun vaiheessa koko Suomea helli ihana helle. Helle on mahdottoman kiva, mutta kakkuilun kannalta se on aina vähän ikävämpi juttu. Kerman kanssa on nimittäin aina vähän kinkkistä touhuilla helteellä. Meillä ilmalämpöpumppu puhalsi täydellä teholla, mutta silti se lämpö ja kosteus pääsevät aina hiipimään sisäänkin. Lisäsin kerman sekaan hieman rahkaa, jotta rakenteesta saatiin aavistuksen tanakampi ja jotta kerma ei lähtisi valumaan.
Kakkujen välissä oli ikisuosikki, eli mansikkavaahto. Viime viikolla matkasimme pohjoiseen mummolaan ja siellä ollessa "mökkikakkuilin" hieman Prinsessa Madeleinen häiden kunniaksi. Kokeilin myös mansikkavaahdon tuunausta niin, että nappasin mukaan raparperiä mummolan raparperipenkistä - toimii! Kuvan kakusta voi löytää Instagram-tililtäni


Myöhäiset onnittelut vielä kaikille tämän kevään ylioppilaille! (ja heidän ylpeille vanhemmilleen!)

1 kommentti: