23. toukokuuta 2013

Kurkku-inkivääri Mojito


Kesähän on maailman parhainta aikaa (varsinkin Suomessa) ja kesään kuuluu oleellisesti kesädrinkit. Pääsin mukaan skabailemaan Hartwallin Novelle kesädrinkkikisaan Blogiringin kautta. Jes, aivan kuin mulle tehty! Ideana oli kehittää oma drinkki käyttäen apuna Hartwallin Novelle tuoteperheen tuotteita. Voittajadrinkkiä tullaan tarjoilemaan Taste of Helsinki lehdistötapahtumassa, joten mainetta ja kunniaa on siis tiedossa sille parhaiten suoriutuneelle! Jos olet sitä mieltä, että tämän minun fantastisen Kurkku-inkivääri Mojiton tulisi voittaa, klikkaile itsesi tykkäämään tänne Novellen Facebook-sivuille ja käy äänestämässä!

Kävin hakemassa drinkkikehittelyyn hieman vauhtia Singaporesta viime viikolla. Oma ehdoton lempidrinkki on Mojito ja itseasiassa ihan perinteisenä mallina. On toki olemassa vaikka mitä mango- ja mansikkaversioita mutta ne ei minua niin puhuttele. Singaporessa ollessa sain Mojitoa, joka oli maustettu sitruunaruoholla. Tästä lähdin kehittelemään ideaa makumaailmasta, jossa on inkivääriä ja kurkkua. Inkiväärisiirappia saa valmiina, mutta tämän keittelin itse ja laitan siittä reseptin, sillä helppoahan se(kin) oli kuin heinän teko! Ja niille, jotka vierastavat alkoholia - tämä juoma menee hienosti ilmankin. Testiversiot tein ilman rommia ja meidän pikkumimmi imeskeli kuumana kesäpäivänä lasin jos toisenkin. Parhaiten tämä sopii kuitenkin illanistujaisiin. Niihin hetkiin kun saa hetken hengähtää rauhassa ja nautiskella ystävistä ja kesäilloista ihanan raikas drinkki kourassa.

Kurkku-inkivääri Mojito

  • 4 cl vaaleaa rommia (valinnainen)
  • 2 cl inkiväärisiirappia
  • puolikas lime
  • kourallinen mintunlehtiä
  • 2-3 viipaletta tuoretta kurkkua (kuorittuna)
  • n. 2dl Novelle maustamatonta kivennäisvettä
  • 1 sitruunaruohon varsi koristeluun
Kaada korkeaan lasiin rommi ja inkiväärisiirappi. Pese limet ja viipaloi puolet lasiin. Lisää sekaan kourallinen mintunlehtiä. Survo tämän jälkeen limet ja mintunlehdet lsekaisin lasin pohjalla olevan siirapin ja rommin kanssa. Viipaloi sekaan vielä kurkut, täytä lasi reilusti jääpaloilla ja kaada lopuksi sekaan Novelle kivennäisvesi. Pese yksi sitruunaruohon varsi ja leikkaa paksumpi pää "auki". Laita varsi drinkkilasiin ja sekoita. Nauti heti!

Jos teet inkiväärisiirapin itse niin toimi seuraavasti: Kaada kattilaan 3dl ruokosokeria ja 3dl vettä. Raasta sekaan n. peukalon kokoinen pala inkivääriä. Keitä keskivahvalla lämmöllä n. puoli tuntia, kunnes neste on saostunut. Anna seistä hetken ja kaada siirappi siivilän läpi lasiseen pulloon. Anna jäähtyä ennen käyttöä.


Yhteistyössä Hartwall Novelle2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa ihanan raikkaalta! :) Mojito on myös miun yksi suosikkidrinkeistä, hih. Mutta voi harmistus, kun noita kilpailudrinkkejä ei voi maistella, ellei tee itse kokeiluun. Vivi Vinna

    VastaaPoista
  2. Oops. Tämä kuulostaa hyvältä. Kokeilen heti, ehkä ilman minttua aluksi. Siis kunhan siirappi on valmiina��

    VastaaPoista