20. kesäkuuta 2012

Meidän arki

Isosisko ja pikkuveliPieni haaveilija
Heissulivei! Meillä riittää kiirusta kotona ja arki on pikkuhiljaa lähtenyt rullaamaan omalla painollaan. Isosisko on ollut todella reipas aivan kuten pikkuveljensäkin. Tällä hetkellä pienimmäinen syö lähes jatkuvasti, joten jauhoja ei olla meidän huushollissa liiemmin pöllytelty. Leipominen ja kokkailu on myös isosiskon lempipuuhaa, joten sijaistoimintoja on yritetty keksiä urakalla vilkkaalle neidille! Ensi kuussa on luvassa ristiäiset ja käytännön ihmisenä (öhöm) olen tässä suunnitellut aloittavani ristiäisleipomukset ajoissa. Blogin kaksivuotissynttäritkin hujahtivat ohi kuun vaihteessa ja lupailin siihen kohtaan arvontaa. Nyt kun täällä kotosalla on ollut hieman muuta puuhaa, on sekin siirtynyt, mutta ensi kuussa lupaan toteuttaa senkin! Ja palatakseni vielä noihin tuleviin ristiäsiin - nyt te voisitte, ihanat lukijat, ehdottaa tähän kohtaan meille ristiäistarjottavia. Omat aivot toimivat tällä hetkellä hyvin tahmaisesti ja aikaa suunnitteluunkin on hieman huonosti, joten otan mielelläni kaikenlaisia vinkkejä vastaan. Millaisia tarjottavia sinä tarjoaisit kastejuhlassa? :)

4 kommenttia:

 1. Meillä oli viime vuonna ristiäisissä sydämen muotoisia leipäsiä, saaristolaisleipää katkarapulevitteellä (itse tehty tottakai), rieskaa porolla jne. Helppoja tehdä ja todella maukkaita! Lisäksi itse savustettua kalaa, mustikkamuffinsseja kauniilla kuorrutteella ja kaksi ihanaa kakkua.

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea vielä! Itse tein ristiäisiin suuren osan leipomuksista ohjeillasi! Meillä oli suklaa-mustaherukkajuustokakkua, Marianne-mansikkamoussekakkua, lime-valkosuklaa muffinsseja, joiden kuorrutteen päällä oli pojan etunimen kirjain. Suolaisina oli pikkunakkeja, italialaisia lihapullia, pekoni-rucolapiirakkaa, kasvispiirakkaa, ruisnappeja lohitäytteellä, perunasalaattia ja kreikkalaista salaattia. Tarjoamisia oli siis melkoisesti, mutta koska lähisuku on iso (ja toisilla kalarajoitetta, toiset ei syöneet lihaa), niin tarjottavaakin piti olla monen moista!

  VastaaPoista
 3. Esim. lohileipäsiä,sinisiä cupcakejä sekä sinisiä macaronsseja :)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos ihanasta yllätyksestä, laitan heti sähköpostilla tuonne suvikuuhun yhteystietoja. :)

  VastaaPoista