7. heinäkuuta 2011

Vaniljainen mustikkapiirakka






Ihanaa, nyt sitä taas saa, nimittäin metsien sinistä kultaa! Taustoiksi kerrottakoon, että olimme tänä aamuna Haminan torilla ja aikeissani oli ostaa Matti Kunnarin luomurosamundaa. Sen jälkeen, kun luin Glorian ruoka & viini-lehden kesäkuun pääkirjoituksen, on tuo kyseinen peruna pyörinyt pakonomaisesti mielessäni. Harmikseni herra Kunnari ei ollut tänään torilla, mutta sen sijaan ostin ihania tuoreita vihanneksia toiselta myyjältä. Retiisejä, pisaratomaatteja, avomaankurkkua ja sipuleita hamstrasin kuin mikäkin pöhkö. Ostosvimmassani törmäsin erääseen kojuun, jossa oli myytävänä edellisiltana poimittua aitoa metsämustikkaa. Eihän niitä ihania sinisiä palleroita voinut olla ostamatta ja osan ahmittuani päätin tehdä lopuista mustikkapiirakan. Mustikan kaveriksi piirakkaan laitoin vaniljarahkaa. Oikova leipuri voi käyttää tässä myös puolivalmista pakastepohjaa. Kunnon jäähdytyksen jälkeen kylmä piirakka maistui juurikin niin hyvältä kuin kesän ensimmäisen mustikkapiirakan kuuluukin maistua!


Pohja 24-26 cm vuokaan
  • 100 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sekaan kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi massaksi, jonka painelet piirakkavuoan pohjalle ja reunoilla. Esipaista uunissa n. 8 minuuttia ennen täytteen laittoa.

Täyte

  • 2 dl kermaa
  • 1 prk á 200 g vaniljarahkaa
  • 2 pientä tai 1 iso kananmuna
  • n. 1/2 l mustikoita
  • 1/2 dl sokeria

Vaahdota kerma. Lisää sekaan vaniljarahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää massaan lopuksi muna ja sokeri. Kaada tasainen massa esipaistetun piirakan pohjalle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 20minuuttia. Nosta piirakka vetäytymään ja tarjoa jääkaappikylmänä.

3 kommenttia:

  1. Mä oon pienestä asti ollut todellinen mustikkasuu, ja aina ootan sitä kun pääsee ensimmäiselle kesän mustikkahaulle :) Tää piirakka kuulostaa ja näyttää ihanalta, mä poikkean seuraavalla kerralla perinteisestä ohjeesta ja leivon tämän!
    -Suvi

    VastaaPoista
  2. Piirakka oli kyllä niin hyvää että aion lainata ohjetta itselleni ja kokeilla itsekin kunhan mustikoihin pääsen käsiksi! Kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Nami, ihanalta näyttää :-)

    http://www.crumblesforeveryone.blogspot.com/

    VastaaPoista