Ihanaa, nyt sitä taas saa, nimittäin metsien sinistä kultaa! Taustoiksi kerrottakoon, että olimme tänä aamuna Haminan torilla ja aikeissani oli ostaa Matti Kunnarin luomurosamundaa. Sen jälkeen, kun luin Glorian ruoka & viini-lehden kesäkuun pääkirjoituksen, on tuo kyseinen peruna pyörinyt pakonomaisesti mielessäni. Harmikseni herra Kunnari ei ollut tänään torilla, mutta sen sijaan ostin ihania tuoreita vihanneksia toiselta myyjältä. Retiisejä, pisaratomaatteja, avomaankurkkua ja sipuleita hamstrasin kuin mikäkin pöhkö. Ostosvimmassani törmäsin erääseen kojuun, jossa oli myytävänä edellisiltana poimittua aitoa metsämustikkaa. Eihän niitä ihania sinisiä palleroita voinut olla ostamatta ja osan ahmittuani päätin tehdä lopuista mustikkapiirakan. Mustikan kaveriksi piirakkaan laitoin vaniljarahkaa. Oikova leipuri voi käyttää tässä myös puolivalmista pakastepohjaa. Kunnon jäähdytyksen jälkeen kylmä piirakka maistui juurikin niin hyvältä kuin kesän ensimmäisen mustikkapiirakan kuuluukin maistua!
Pohja 24-26 cm vuokaan
- 100 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl kermaa
- 1 prk á 200 g vaniljarahkaa
- 2 pientä tai 1 iso kananmuna
- n. 1/2 l mustikoita
- 1/2 dl sokeria
Mä oon pienestä asti ollut todellinen mustikkasuu, ja aina ootan sitä kun pääsee ensimmäiselle kesän mustikkahaulle :) Tää piirakka kuulostaa ja näyttää ihanalta, mä poikkean seuraavalla kerralla perinteisestä ohjeesta ja leivon tämän!
VastaaPoista-Suvi
Piirakka oli kyllä niin hyvää että aion lainata ohjetta itselleni ja kokeilla itsekin kunhan mustikoihin pääsen käsiksi! Kiitos :)
VastaaPoistaNami, ihanalta näyttää :-)
VastaaPoistahttp://www.crumblesforeveryone.blogspot.com/