Uusimmassa Hembakat-lehdessä oli mielenkiintoinen omenatoscan resepti. Kakun reseptin takana on ruotsissa asuvan kahvilayrittäjä Tareq Taylorin anoppi. Lehdessä kerrotaan kakun olevan niin suosittu, että kahvilan asiakkaat soittavat ja varaavat itselleen palasen etukäteen lounaan jälkiruoksi. Näillä myyntipuheilla en voinut olla kokeilematta reseptiä, joka oli vielä kaiken lisäksi aivan uskomattoman helppo!
Pohja
- 100g voita
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 omenaa
- 1 tl kanelia
Tosca
- 50 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 50 g mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl maitoa
Kakku teki niin nopeasti kauppansa, että itseä jäi jopa kaivelemaan se, etten ehtinyt saada kakkua täysin jäähtymään! Uskon nimittäin, että maku paranee entisestään kun kakku on saanut makustua kylmässä yön yli. Eli uutta kakkua tekemään, ja te jotka mietitte uutta kivaa omppureseptiä syksyksi, niin tämä on se! :)
Ei tämä kerkiä jäähtymään-on tosi hyvää!
VastaaPoistakuulostaa herkulliselta :))
VastaaPoistaNäyttää ja kuullostaa hyvältä! Tätä taidan syksymmällä kokeilla...mummulan omenapuut näyttivät taas kantavan isoa satoa, ja jotainhan niille ompuille on tehtävä. :)
VastaaPoistaTätä on pakko kokeilla!!
VastaaPoistaMonalisa ( monalisankakut.blogspot.com )
Sumi: Meillä keväällä istutetussa omppupuussa on jopa huikeat yksi omena. :) Voi olla et hetken joutuu odottamaan ennenkuin saa oman pihan omppuja.
VastaaPoistaHmm, noilla myyntipuheilla tosiaan ei voi olla kokeilematta. Kiitos:)!!!
VastaaPoistaOijoi! Kuulostaa herkulle! :) Tätä on pakko kokeilla heti huomenissa ! ;-P
VastaaPoistaVau! Täytyy kyllä kokeilla!
VastaaPoistaOnnistuisikohan tämä mustikkaisena versiona?
VastaaPoistaA: Tuollainen mantelitosca saattaisi hyvinkin mennä mustikan kanssa. Jättäisin kanelin pois ja lisäisin pohjataikinaan hyppysellisen kardemummaa. Kannattaa myös muistaa, että mustikka on vetisempää ja kakun kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Eli eikun testaamaan, kokeileva keittiö on hauskaa ja saatat luoda uuden superreseptin! :)
VastaaPoistaJa perunajauhoja vähän mustikoiden sekaan niin ne imevät kosteutta. Minou
PoistaKai noilla määrillä tulee kunnolla toskaa? Se on parasta! Tätä teen tuliaispiirakaksi, kun oli niin hyvin kehuttu! :)
VastaaPoistaTämä lähtee kokeiluun! :)
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaSuosittelisitko 28 cm:n vuokaan tekemään puolitoistakertaisena ohjeen? Miten muhkea tästä tulee? Ohje kuulostaa tosi hyvältä!
-Innostunut leipuri
Kyllä toscan määrä oli ainakin omasta mielestä riittävä. Voihan sitä tehdä suuremmankin erän jos oikein tykkää, se ei nimittäin vaikuta oleellisesti reseptiin. Ja jos tekee 28cm vuokaan, niin puolitostakertainen määrä on hyvä. Kuvissa oleva on tehty 24cm vuokaan ja oli juuri ja juuri sopivan paksuinen, isommassa vuoassa olisi mennyt liian ohueksi. :)
VastaaPoistaTätä oli pakko tehdä viikonlopun vieraille :) Ja oli kyllä todella hyvä resepti!
VastaaPoistaMerja: Onpas kiva kuulla! :)
VastaaPoistaAivan ihana resepti, kiitos siitä! Todellakin maistui taivaalliselta! :)
VastaaPoistaSivuillasi on toinen toistaan ihanampia ohjeita! Kokeilin tehdä tätä Omenapiirakkaa ja aivan mahtavaa oli, kiitokset!
VastaaPoista-Ansku
Ihanaa, niin mehevä piirakka tuli! Kiitos Suhmura! :) T. Heinäkuisten kaimasi
VastaaPoistaEi menny kaikki niinkun Strömsössä. ;-D
VastaaPoistaIrtopohjavuoka valutti vuuan voitelurasvat uuninpohjalle eikä leivonnainen meinannu kypsyä ei sitten millään.
Liekö vuuassa ja uunissa jotain vikaa, mutta tinatassi tuli! MUTTA mulla ei oo epäilystäkään etteikö tuo herkulliselta näyttävä ihanuus olisi todella hyvää jahka se vaan onnistuisi. ;-)
Voi apua! Arvaukseni menee vuoan puolelle! Noh, ei se minullakaan mene aina niikuin Strömsössä! ;)
VastaaPoistaLuin omiani ohjeesta, ja laitoin tavalliselle piirakka vuoalle, tuli ehkä ohuempi mutta silti niin hyvää :) Aika littana oli piirakka, mutta kaksisteen söytiin vrk:ssa koko komeus. Ja oli parempaa seuraavana päivänä. Minä tosin kuutioin omput mukaan...
VastaaPoistaAivan ihanaa! Vaihdoin mantelilastut kaurahiutaleisiin, koska ex temporena mennään niillä mitä on :) Tästä ei varmaankaan tullut sitä, mitä ruotsalaisessa kahvilassa tilataan etukäteen, mutta meidän makuun täydellistä. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaSuvi
Aivan mielettömän hyvä resepti, tätä tuli tehtyä kahteen kertaan tällä viikolla ja maistui kyllä kaikille syöjille (..paitsi mun nirsolle miehelle)!
VastaaPoistaHeippa eikö tähän piirakkaan tule leivinjauhetta. Aivan mahtava ohje ,mut minä laitoin leivinjauhetta,en uskaltanut olla laittamatta.1tl laiton. Leivon kyllä toisenkin kerran.
VastaaPoistaKiitos loistavasta reseptistä taas. Minäkin laitoin pikkasen leivinjauhetta varmuuden vuoksi ja oli tosi hyvää. Mieheni ei yleensä tykkää omenapiirakoista, mutta hänkin tykkäsi kovasti. Harvoinpa sitä löytää tällaista reseptien runsauden sarvea, että jokainen resepti onnistuu loistavasti. Ei kun seuraavaa valkkaamaan:)
VastaaPoistaKyllä kuulostaa ohje juuri siltä, mitä pitää ruveta kokeilemaan ihan heti nyt!
VastaaPoistaEtsin juuri omenatoscan ohjetta, mutta enpä etsi ekaa pidemmälle vaan lähden kuorimaan omenoita =)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta oli todella hyvää!
PoistaIhana omenatosca! Tein oman muunnokseni käyttämällä gluteenittomia jauhoja, lisäämäällä taikinaan kardemummaa, sitruunaa ja kanelia, jättämällä omenat pois ja tekemällä tuplasatsi toscakuorutusta mihin lisäsin vielä n. dl kuohukermaa = AIVAN TAIVAALLINEN TOSCAKAKKU!!!!!
VastaaPoistaTodella hyvä ohje! Toscaan koitettu myös mantelirouhetta sekä cashew-hasselpähkinärouhetta - toimii niinkin! Pohja on ihanan kostea, ja kakku todellakin vain paranee jääkaapissa yön yli levättyään. -Mimo
VastaaPoistaHey! Ajattelin tehdä tätä kehuttua samantien pellillisen, imenoita riittää ja naapureillekin liikenisi palanen tai kaksi :) osaisitko sanoa, olisiko ohje silloin sopiva kaksin-tai kolminkertaisena ?
VastaaPoistaKokeilin ja pakko tehdä lisää! Paras toscakakku ikinä!
VastaaPoistatein gluteenittomilla jauhoilla. vuokassa näyttää ainakin onnistuneelta, kiitos ohjeesta
VastaaPoistaTein toscapiirakan raparperitäytteellä ja oli taivaallista! Kiitos parhaasta reseptistä!
VastaaPoistaPuuttuiko ohjeesta leivinjauhe? Lisäsin 1 tl ja taikina kohosi hyvin. Käytin 22cm vuokaa
VastaaPoistaTaikina kohoaa kyllä uunissa hyvin ilman leivinjauhetta, kunhan munat on alussa vaahdotettu tarpeeksi hyvin.
VastaaPoistaEttä on herkkua. Tein toissapäivänä ja tänään.
VastaaPoistaOli vain yksi omena mutta tein kuorrutusta hieman enemmän. Mulla menee tunti uunissa.
Mutta mitäpä se haittaa ku herkkua tulee 🥲
Ja kardemumma sopii mainiosti.
Tämä on ollut luotto-ohjeeni jo kauan, toistakymmentä vuotta. Nyt olen tehnyt myös gluteenittomana. Vaatii enemmän paistamista, mutta hyvin onnistuu sekin. Olen kyllä aina laittanut myös leivinjauhetta. Kiitos !!!
VastaaPoista