23. joulukuuta 2012

Piparipopsit ja hyvän joulun toivotukset!








Ennenkuin karkaan joulunviettoon jaan vielä hauskan ja nopean viime hetken makean herkun. Ohje on alunperin Tarulta Pullahiiri-blogista. Hieman tuunasin popseja niin, etten upottanut niitä kokonaan valkosuklaaseen vaan käytin maitosuklaata ja valkosuklaata molempia. Veikkaisinpa, että myös tumma suklaa sopisi tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin!

Piparipopsit

  • 200 g piparkakkuja
  • 5 rkl appelsiinituorejuustoa
  • 300 g suklaata kuorrutukseen
  • nonparelleja, kookoshiutaleita etc. koristeluun
  • tikkaritikkuja/cocktailtikkuja

Murskaa piparit hienoksi muruksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita piparimuru ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Massata pitää pystyä pyörittelemään palloja. Pyörittele n.17 palloa leivinpaperin päälle ja sulata muutama pala suklaata. Kasta tikkujen päät suklaassa ja upota palloihin. Nosta pallot kylmään vähintään 15 minuutiksi. Sulata loputkin suklaat ja kasta pallot yksitellen suklaaseen. Koristele pallot heti kastamisen jälkeen. Asettele valmiit pallot leivinpaperin päälle jähmettymään. Piparipopseja pitää säilyttää. kylmässä. Piparipalloja voitehdä myös ilman tikkuja. Käytä tuolloin esim. pieniä haarukoita apuna kuorrutuksessa.

Nyt kone kiinni ja tekemään viimeisiä ostoksia. Mies palaa työmatkalta ja siskoni on näillä näppäimillä saapumassa Helsinkiin. Vielä pitää hakea kalat kauppahallista ja paistaa kinkku.  Sen jälkeen voikin joulu vihdoin tulla, vaikka tokihan tässä on jo hieman varaslähtöä otettu!
Tämän myötä toivottelenkin kaikille oikein ihanaa ja maukasta joulua!

5 kommenttia:

  1. Aivan supermegaihanat kuvat! <3

    Lämpöistä, hauskaa ja tunnelmallista joulua teidän suloiselle perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin teille! Joulusta vois kyllä kuvata loputtomiin fiilistelykuvia. Mun lempparijuhla, ehdottomasti. :)

      Poista
  2. Nämä on tosi hyviä :) Sinun paholaisenkakku saavutti muuten meillä päin aika suuren suosion... Kiitos hyvästä ohjeesta, lainasin sen omaan blogiinikin! Hyvää joulua sinulle!

    www.kanelikaruselli.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat, koukuttavia suorastaan. Hienoa, että kakku maistui, se on ollut meilläkin yksi suosikkikakuista. Ja hyvää joulua sinullekin!

      Poista
  3. http://kokkaajabloggaa.blogspot.fi/ jo muutaman vuoden leiponut 15- vuotias tyttö linkkailee blogejaan muiden ruokablogien sivuille jottai saisi vinkkejä muilta ja seuraajia :)!

    VastaaPoista