Nappasin reseptin Ullalta täältä ja täytyy heti todeta, että tuo määrä oli aivan liikaa, ainakin omiin tarpeisiin. Juhliin määrä olisi sopivampi. Toisen pienen muunnoksen tein siinä, että laitoin hiukan vähemmän jauhoja ja annoin taikinan levätä kylmässä yön yli. Taikinaa oli ehkä hiukka helpompi käsitellä ja sen lisäksi se ei mene liian kuivaksi jauhoitetulla tasolla kaulittaessa. Kannattaa kiinnittää huomiota keksejä koottaessa, että kansi- ja pohjaosat ovat suurinpiirtein saman kokoisia. Tänne laitan ohjeen esille puolitettuna.
- 200 g margariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 muna
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- vadelmamarmeladia
Sekoita kuivat aineet. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna nopeasti sekoittaen. Kaada sekaan vielä jauhoseos ja nosta hetkeksi vetäytymään. Kaulitse taikina levyksi ja ota muotilla yhtä monta kansi ja pohjaosaa. Kansipaloihin voi tehdä reiän esim. tyllan päällä. Paista keksejä 200 asteessa n. 8 minuuttia. Levitä marmeladia pohjaosalle ja paina kansiosa päälle. Sihtaa lopuksi päälle tomusokeria tai pyörittele pikkuleivät Siro erikoishienossa sokerissa.
Voi kun näyttää hyvältä :) Kivan mallisia ja sinun kuvat ovat kyllä huippuja. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!
VastaaPoistaVoi ihanuus mihin blogiin päädyin! Niin ihania reseptejä, taidokkaasti koristeltuja kakkuja ja hienoja kuvia! Täällä vierailen toistekin! ;)
VastaaPoistaKivan mallisia pikkuleipiä!
VastaaPoistaSulla on kyllä mahtava blogi, täynnä kauniita juttuja!<3 Joskus ennenkin olen täällä piipahtanut, mutta nyt ihastelin vanhempiakin juttuja oikein ajan kanssa, kun lapset kerrankin päiväunilla yhtä aikaa. :) Kuvasi ovat uskomattoman upeita, jokaisesta kuvasta välittyy ihana tunnelma! Voi kun olisi itselläkin viitseliäisyyttä, taitoa ja aikaa panostaa kuviin..sitä odotellessa ihastelen sinun kuviasi! :D Suklaapiirakkareseptisi menee ensimmäisenä kokeiluun..